Bolna menstruacija

Bolna menstruacija se naziva dismenoreja (dysmenorrhoea). Riječ je izvedena iz grčkih riječi: dys znači teška, men označava mjesec, a rhoea tok, isticanje.

Po stoje razni uzroci dismenoreje, a najveći problem nastaje kada se jave bolovi koji onemogućuju normalan život. Gotovo svaka treća žena ima problema s bolnom ili neugodnom menstruacijom.

Uzroci dismenoreje u većini slučajeva nisu poznati. Moja pretpostavka je da osnovni problem leži u prokrvljenosti ženskog trokuta (maternica, jajnici i vagina) koje je najčešće uzrokovano današnjim brzim i stresnim načinom života. Držanje ili postura takođe utječe na bolni menzes. Većina žena sjedi s nogom preko noge i tijelom nagnutim naprijed. Na taj način ženski trokut je stisnut, slabo prokrvljen i otečen. Ako pridodamo stres i obaveze moderne žene, problem se povećava.

Kako se može pomoći masažom? Rezultati su izrazito pozitivni, na zadovoljstvo mnogih žena. Prilikom prve masaže kod nekih tretiranih žena bolovi su se izrazito smanjili ili potpuno nestali, a žene su mogle raditi za razliku od prije kada su obavezno morale ležati po 2 dana i trpiti jake bolove jer niti brojne tablete protiv bolova nisu pomagale. Ukoliko je prva masaže djelomično riješila problem, druga masaža je u potpunosti eliminirala bolove.

Stalno preporučujem temeljem iskustva da je potrebno doći svaka dva tjedna na masažu ili bar jednom mjesečno na “resetiranje”. Na taj način radimo na prevenciji i dobrobiti za cijeli organizam.

Živi i veseli bili!

08-11-14 | 0 comments | in Masaža

Leave a reply

DOBRODOŠLI U ZLATNE RUKE
Poštovani posjetitelji... odvojite trenutak Vašeg vremena i pročitajte članak o masaži na stolici...
Davor Baršić
Koliko Vaši radnici izgube vremena radi bolova i odlazaka na različite preglede? Sam rad s kompjuterom uslijed loše podešene visine stola i/ili stolice može uzrokovati bol u ruci, ramenu, vratu i/ili leđima. Svakodnevno ponavljanje boli uzrokuje veće tegobe i čak i bolesti. Preventiva je vrlo važna, a preventiva (smanjenje stresa) je ujedno i ovakva vrsta masaže.