Kako čitati i primjeniti pročitano

Prije samog čitanja

Svi članci koji su stavljeni moraju biti razumno čitani. Sama primjena savjeta mora biti još razumnija. Postoje osnovna tri pravila:

1. Ne forsirati

2. NE FORSIRATI

3. Slušati svoje tijelo

Kako sam prvenstveno samouk, tek onda i shiatsu praktičar u nekim stvarima i laik molio bi sve vas da moje savjete shvatite s rezervom i da ih sami provjerite u praksi. Ako vam nešto nije jasno ponovno pročitajte i istražite.  Većinu stvari o kojima pišem ili sam isprobao ili sam na neki drugi način probavio, ali opet napominjem pogledajte pravilo 1, 2 i 3. U svim slučajevima „Manje je više.“

Jedno od osnovnih pravila je da slušate svoje tijelo. Tijelo jako iskorištavamo, da ne kažem zlorabimo, ali to isto tijelo ima mehanizme kako nas vratiti na „pravi“ put. Ja mogu biti jako mudar i davati hrpu savjeta, ali na vašem tijelu je da odluči koliko mu to paše.

Ne očekujte ništa preko noći, ali zapamtite: Jedino što sigurno možete promjeniti na ovom svijetu ste Vi sami. Mjenjanjem sebe, mijenja se i svijet oko vas.

Živi i veseli bili!

29-11-13 | 0 comments | in Vježbe

Leave a reply

DOBRODOŠLI U ZLATNE RUKE
Poštovani posjetitelji... odvojite trenutak Vašeg vremena i pročitajte članak o masaži na stolici...
Davor Baršić
Koliko Vaši radnici izgube vremena radi bolova i odlazaka na različite preglede? Sam rad s kompjuterom uslijed loše podešene visine stola i/ili stolice može uzrokovati bol u ruci, ramenu, vratu i/ili leđima. Svakodnevno ponavljanje boli uzrokuje veće tegobe i čak i bolesti. Preventiva je vrlo važna, a preventiva (smanjenje stresa) je ujedno i ovakva vrsta masaže.